recept, eller nåt
Älggryta à la Norrstrand
- Grytbitar
- Nån sjyst korv, vi tog älgkorv
- En hyfsat stor gul lök
- Ett par morötter
- Ett par lagerblad
- En liten flaska rödvin
- Vatten, inte riktigt en liter
- Två köttbuljongtärningar
- Några vitpepparkorn
- Några, fast lite fler, kryddpepparkorn
- Tre krossade enbär
- Ett par stora matskedar lingonsylt
- Kantarellfond typ lite lagom sådär
Gör så här:
Skär allt i lagom stora bitar. Bryn köttet först och ha i löken och moroten efter ett tag. Ha i allt annat. Sen är det bara att koka, och koka sen när man tycker att det är klart kan det koka lite till, minst två timmar, men gärna fler, fem eller sex är bra!
Hur detta smakar är dock oklart, återkommer om det vid senare tillfälle.
Kommentarer
Postat av: MalinS
Åh! Låter jättegott!
Och underbar beskrivning av hur man gör :)
Trackback