gettin ready

Snapsen är inhandlad, hattar är fixade. Ikväll blir det kräftskiva, håll i er!

målar igen



Denna gång på svart canvas!


eftermiddag

Nu har vi äntligen fått upp våra hissgardiner som mamma så snällt gjort åt oss. Så här blev det:

Före:
:

Efter:


Under:


Det braiga med högt i tak och stora fönster är juså klart att det blir luftigt, ljust och väldigt fint. Nackdelen är att inga gardiner passar, man måste sy allt själv, att sedan sätta upp dem blir ett projekt eftersom jag inte når upp även om jag står på en stol. Att sätta upp lampor är inte ens att tala om!

Måste också lägga in en liten bild på min nya älskling, införskaffad lagom till terminstarten:




Nu är det snart dags för träning, med min Johan!!

över och ut



torsdag

Johan skriver tenta och jag passar på att göra lite nytta under tiden. Har varit med grejor till återvinningen, slängt en massa döda blommor på gården, målat lite, grejat med nya hissgardiner och fixat mig för att åka upp på stan, allt innan halv tio, så nu bara väntar jag, rastlös...

We go to war

Det utkämpas ett krig i vår lägenhet. Ett krig där fienden är lömsk, ond, liten och otroligt svårslagen.

 

Senaste draget från vår sida är ett glas cider med diskmedel i, tanken är att de små rackarna ska tycka att det luktar mumsigt och försöka sig på att dircka, och där gå döden till mötes genom drunkning. Än så länge står det ett noll till flugorna, inte en enda har gått på vår list!
Just nu råder en del tvivel om vi kommer vinna slaget mot bananflugorna, men en sak är säker, vi går inte under utan kamp!

Över och ut


Kantareller

Världens bästa Anja kom förbi igår och lämnade en kasse med kantareller, rensade och klara dessutom! Lyx!



 

dagen före dagen innan

Idag ska allt som inte redan sitter in, imorn är det för sent.

Över och ut

give me peace of mind

solen i nacken och denna på repeat, ibland är inte våg heller så illa


--

Ge mig inspiration, ge mig motivation!

Tack!

BIO

Nu blir det BIO! Inception, spännande!
Över och ut

Torsdag

Usch, det börjar närma sig tentadags och jag känner mig inte alls redo, ta bort den! Denna vecka har varvats med vågfysik i massor, träning, långa promenader och en dos finkultur och pizza hos Stina, "Supersize vs superskinny" och "Ja, vi elsker Hollywood" är kvalitet på hög nivå. Dagen ser ut som följer: plugg, Tacopaj till lunch (bra initiativ av min sambo!), lite mer plugg, hundpromenad med Anja och om jag inte fastnar helt i böckerna, en liiten sväng på stan. Till kvällen blir det riktig TV-kväll med "sommar med Ernst" och favriten "Djursjukhuset"!

Men nu, mer VÅG!!!!!!

Over and out


Raja

Så var man tillbaka

Det börjas direkt, vågfysik nästa vecka!





Men de e lungt, bara tre år kvar!!!

Över och ut

Ibland måste man ta tag i sitt liv, och ibland måste man ta tag i sina skor

Före:


Efter, några skopor Vanish och lite sköljmedel (för lukten) senare:





sommar 2010

Att åka tillbaka till Karlstad är att definitivt säga hej då till sommaren och välkomna hösten, även om det bara är mitten av augusti och det för tillfället är 25 grader varmt ute, kan man inte låta bli att inse fakta: Hösten är på väg, och med den mörkret, skolan och kylan. Visst är det lite vemodigt att åka från Ludvika och lämna hästarna, men samtidigt finns en hel del trevligt att se fram emot också. Träffa alla vänner, ha filmkvällar och tända ljus, komma igång med träningen igen, och så klart att komma tillbaka till min och Johans lägenhet! 


Hela gänget. Komme sakna dem så otroligt mycket!
  
Ikväll blir det grill med hela familjen, jag, Johan, mamma och pappa samt lillebror med flickvän. Trevligt!

vidrigt

på grund av fukten, och skrämmande dålig sadelkammare så all utrustning ut så är igår:

Mögel, helt galet mycket mögel. Usch!!!!

sista dagen

På 9 veckor har jag jobbat ca 320 timmar på dessa timmar har jag reviderat och behandlat 108 dokument/ritningar, detta blir 0,34 dokument/timme.

Sista dagen firades som sig bör med att jag tog med mig fika till förmiddagen, morotskaka, som faktiskt vart riktigt bra! Senare ska jag och mina närmaste kollegor ut och äta lunch, förhoppningsvis Thai, om jag får bestämma. 

Dessa 9 veckor har bara flugit förbi och det är nästan lite läskigt hur tiden kan gå så fort! Även fast man borde uppskatta varje dag är det för många dagar och stunder som bara flyger förbi utan att man ens tänker på det. Leva i nuet är en konst!

I eftermiddag ska jag, Vickan och Linda ut och ta en ridtur tillsammans, första på hela sommaren vi rider alla tre, ska bli skoj med så "mycket" hästar och människor på en gång, jag ska verkligen passa på att njuta! 

Över och ut

vägen mot att bli en bättre ryttare

Det sägs att man måste ramla av 100 gånger innan man är en duktig ryttare. Jag är en gång närmare det "målet" idag. Hur det gick till? Tja, barbacka, på väg hemåt, galopp och busbrall. En häst som var minst lika förvånad som mig och inte kunde förstå Varför jag inte satt kvar på ryggen, utan låg i gruset och sprattlade. 
Det var bara att hasa sig upp igen och prova på nytt, och eftersom min lilla häst nu blivit medvetenom min bristande balans tog han det, som den gentleman han är, lite försiktigare resten av vägen.


Från sommaren 2008

bevis



J tyckte detta var lustigt, vet dock inte hur bra det är att få detta av sin pojkvän..!


nedräkning

För första gången på flera veckor vaknade jag PIGG i morse 05.10, helt otroligt! Kan bero på att det är sista veckan på jobbet och ljuset börjar visa sig i slutet på tunneln.

Över och ut

Det bästa med sommaren

Är ju så klart att kunna rida så mycket det bara går, kan inte nog säga hur mycket jag saknar det resten av året. Har också kommit på att ryggen blir mycket bättre under sommaren och det tror jag till stor del är ridningens förtjänst. Att rida mjukar upp, och trännar mage, rygg och bäcken genom att aktivera musklerna på ett sätt som liknar det som händer när man går, fast bättre! Ridning kan till och med användas som sjukgymnastik för personer med ryggproblem. 

Igår vart det dubbelt pass, både Älgen och Gutten, eftersom V är på annat håll och roar sig. Dom är verkligen olika! Hästarna alltså, Gutten tänker bara framåt och går som en ångvält över stock och sten, medan Älgen har noll fokus framåt och fokuserar på allt annat än vart han är på väg.
Gutten tycker, efter lite övertalning, att det är kul att jobba och gör det bästa han kan, trots stelhet.
Älgen däremot måste man visa att det verkligen inte är någon ide att bråka, och första passen med honom är alltid en kamp man måste ta för att han ska förstå att man faktiskt inte tänker ge efter för tjuvrus och bockningar. Men roliga är dom, båda två!

över och ut


Sommarträning=riktig träning?

Idag är det TRÄNINGSDAG! Jag och E har avsatt tisdagar och torsdagar till ABB's gym Frekvensen, För att hålla oss i någolunda form över sommaren. Dock finns en några små undantagsregler:


Om man måste iväg på nåt annat, typ som min frisörtid i tisdags
Om det är fint väder och man verkilgen måste jobba på brännan
Om man jobbar över
Om båda känner för en fika istället
Om man är grymt otaggad

Men annars är vi duktiga!





infall

Surfade in en sväng på

och hittade en massa goa grejor, på REA dessutom, så nu är ett paket på väg hem till mig!
6 plagg under 600 inklusive frakt och fakturaavgift en inte helt fel!!!

Over and out

Inspirerad

Efter all koll i tidnigar igår vill jag bara inreda inreda inreda! Har, kanske som tur är, ett hem som skulle må bra av att bli ombonat med tavlor, kuddar och mattor.

Tog mig en liten titt i mammas ”skattkista” här för någon vecka sen och hittade en massa ljusstakar och fruktfat jag tänkte försöka adoptera, och hoppas för allt i världen att hon inte har någon längre plan med grejorna än att låta dem ligga kvar i sina lådor.

Håller på att utforma en plan om att smyga in grejor lite successivt, eftersom min kära sambo har en ganska så stor motvilja mot för mycket ”rassel”, och rent utsagt avskyr ”shabby chick”. Men det ÄR ju inte shabby chic jag vill ha! Jag menar lite ”antika” ljusstakar en fin pläd och en vit kökssoffa, ett sånt där litet ”ljuslyktehus”, kuddar i naturfäragt lintyg, en grå fårpäls, gamla sockerlådor… Listan kan göras vääldigt lång. Och som tur är, så länge man är tjej har man ju faktiskt ett litet övertag, för jag menar, le och blinka lite med ögonen fungerar väl i de flesta lägen?


Typiskt

Dialog, denna gång med Ellen, kunde dock vart i princip vem som helst....

Jag: "Hallå!"
E: "Hej, hur gick det hos frissan?"
Jag: "Jodå, det gick bra..."
E: "Toppade du bara håret eller"?
Jag: "Nej, jag blekte det!"
E: "Ehm, jaha... Vad fint det blev..."
Jag: "Mm, tack"

Men jag e inte bitter..!

God morgon!

tisdag

Ska aldeles strax till frissan och fixa håret, lite mer blondering ska i för nu är utväxten riktigt tråkig, och riktigt än vill jag inte bli mörk igen...

Senare i eftermiddag styr jag hojen mot knutsbo och Ellen, för allmänt häng och kolla i gamla tidningar, Lantliv.

Först en sväng på stan, en halvtimme sisådär, mer behövs inte för att göra Ludvika centrum!

Över och ut


På tal om gröt…

Ellen mailade i morse och berättade att hon hittat mjölbaggelarver i sina havregryn imorse, riktigt vidrigt då jag har världens fobi för allt som påminner om maggot och larver. Dags att börja kolla flingor och gryn innan man äter alltså!
Rötmånaden slår till!


Dagens bästa

Det är något fel med denna bild, ska inte gröten vara i skålen?
Min Johan har nog fått det lite om bakfoten...

Måndag morgon

Det var egentligen meningen att en massa folk (3 st) skulle komma tillbaka till jobbet efter sina semestrar idag. Men nu är klockan är 07.15 och jag är fortfarande helt allena på kontoret och börjar så smått undra om jag tagit fel på vecka eller om folk bara är extra trötta efter semestern.

Helgen spenderades i Karlstad med Johan, en riktigt skön helg utan någonting planerat utom att bara vara och umgås. Det blev en minigolf-match, som det  länge såg ut som att jag skulle ta hem men icke, och en runda på "träningsspåret" på Skutberget. Lite spring på IKEA och Bergvik hans också med, det vart lite nya grejor så som en fotpall, tyg till min kökssoffa och annat smått och gott. Johan fick en efterlängtad chins-stån , och var som ett barn på julafton. Och jag måste säga att det är ganska motiverande att ha en sån hemma, iaf om ett träningsmål är att kunna dra sig upp en gång...

Idag blir det jobb (så klart) spring i skogen hela eftermiddagen och kanske ridning om det hinns med.

Över och ut


RSS 2.0