one down one to go

Matte igår alltså, hur det gick vet endast läraren Bernhof men jag är glad ändå. Imorgon är Hållf-tentan och den är jag riktigt orolig för. Ännu mer orolig då jag inte har någon som helst ro att plugga mer, det jag kan kan jag och allt annat får man hoppas inte kommer denna gång. Dagens frojekt heter Formellapp och efter att den är färdigskriven ger jag nog mig, tänker inte sitta och röra till det ännu mer i mitt redan förvirrade huvud.

Över och ut

bortom onsdag

Det jag fokuserar på just nu är inte mattetentan imorgon eller hållfasthetsläran på onsdag. Nej, jag ser bortom, över och ljuset i tunneln efteråt. Vi får nämligen en hel vecka ledigt, och jag ska åka hem och rida min skrutthäst och gå på stan och ta det lungt och bara göra allt vad jag kommer mig för!

Hur tentorna kommer att gå har jag inte en blekaste aning om, men jag vet att lättnaden över att ha dom gjorda för stunden kommer väga mer än en eventuell kuggning. Den senaste veckan har varit helt galen med härliga 12-timmars dagar i skolan samt ett brutalt inbankande av sistaminuten-kunskaper. Första gången jag gjorde något annat än att plugga var igår när jag gick en promenad på en timme, och oj vilket dåligt samvete jag hade.

Nu är det dock dagen innan första tentan och jag har tappat all fokus. Mest är det nog för att jag känner att det inte går att lära sig nåt mer, utan det bäsa man kan göra är att repetera det man redan kan, och liksom befästa  den kunskapen. Jag kan bara hoppas på att det jag hunnit repetera kommer på tentan imorn, för annars är jag rökt, så att säga.

Nu ska jag ta en liten titt på en av övningstentorna igen, och sen ska jag ut och ta lite frisk luft men Stina.

Över och ut


Tentatider

Finns det något mer i livet än hållf och matte? Nej, inte just nu. Jag äter, sover och tänker linjär algebra, moment, fourierserier och balkböjning.
Denna låt rekommenderas varmt. En säker humörhöjare
Sen är ju filmen en klar favorit också!
Över och ut

Idag har jag lärt mig...

... vad en "Tröglori" är.
Vilken cooling!
Över och ut

Skratta eller gråta?

Nu har det slutat regna inne, men samtidigt försvann varmvattnet och det lilla kallvatten som finns kvar känns inte alls jättepålitligt. Jag är inte förvånad, inte alls, nu väntar jag bara på att elen också försvinner.
Över och ut

fredagkväll

Mamma gav en gullig kommentar till mina H&M-cravings:
Så nu siktar jag högre...
Mammaaaa.....?

--

Johans
--

Min
Hmm...

hemma

Är såå nära att lägga in en beställning hos H&M, stoppa mig!!!!
Matte istället kanske?
Över och ut

gnäll

Jag vet att jag blir världens ynkligaste när jag mår dåligt och det gör jag nu. Trodde jag var på bättringsvägen men det visade sig vara värktabletternas förtjänst.Det mest aktiva jag gjort idag är att damsuga och nu är jag död, nästan iaf. Klockan är halv nio och jag funderar allvarligt på att gå och lägga mig.

God natt

Under vatten

Det kom alltså en gubbe idag och tittade på vårt lilla inomhusregn, kliade sig i huvudet, gick upp till lägenheten ovanför och konstaterade att denna minsann var fylld med vatten. Smältvatten utifrån. Hur detta kan ha hänt beror antagligen på att tjejen över oss aldrig är hemma, och kan nu vänta sig ett trevligt samtal från hyresvärden att hon nog måste hålla sig undan ett tag till eftersom hela golvet antagligen måste brytas upp och avfuktas. Förhoppningsvis slipper vi flytta. Ja vad säger man... Sämsta tänkbara tidpunkt för detta att inträffa då det bara är 1,5 vecka kvar till tenta.
Soffan får lämna plats för bunken
Upptäckte förresten en till läcka in vid väggen, trevligt, snart kommer taket ner.
Över och ut

bästa dagen ever

Det läcker in i vårt vardagsrum, jag tror inte det är sant! Det droppar från taket och har vi otur kommer väl hela lägenheten över oss nedbrakandes genom taket. All skit verkar komma samtidigt. Jag orkar inte!
Över och ut

min kropp samarbetar inte

Jag kände mig krasslig, det låg något på lur i kroppen, ni vet den där lite trötta ömma känslan. Så vad tänker jag? Jo: "Jag tränar ändå, tar det lite lugnt och om det är nåt' på gång så bryter det väl ut så man blir av med det."
Av alla dumma saker jag får för mig, och det är en hel del ska ni veta, är nog detta det mest idiotiska på länge. Så nu sitter jag här invirad i en filt med frossa och feber, en fruktansvärd värk i hela kroppen och magmuskler som inte gillar vare sig djupa andetag, ligga ner eller stå upp. Behöver jag säga att jag ångrar mig? Till min stora förtjusning finns det inte heller en enda Alvedon/Panodil hemma. Så till J har masat sig hem från skolan är jag dömd till att vara fånge i min egen kropp. Överdramatiskt? Absolut inte!
Over and out

Man är nöjd...

... när man har räknat 4 tal i hållfasthetslära på en hel dag.
Nu ska jag ut på årets andra joggingtur, stadsloppet here I come!
Över och ut

söndagmorgon

Idag väntar en riktig pluggdag, eller jag ska försöka i alla fall. Igår vart inget gjort och jag har ganska dåligt samvete för det. På förmiddagen åkte jag ut och red Susannes Aramis, tyvärr var ridhuset bokat så det vart uteritt med en annan tjej, Cissi och hennes quater Wow.
Eftermiddagen sen bara försvann, friskluftförgiftningen slog till och jag lyckades sova bort ett par tre timmar. Senare på kvällen vart det bio och Avatar, och trots förväntningar om en klyschig amerikansk film var den låångt mycket bättre än vad jag trott, riktigt bra med andra ord. Nu hjotar min sambo att min jag måste ta hand om potatisen som kokar över, jag tänkte baka tunnbröd idag nämligen. Och plugga, jag lovar!!!

över och ut

Mimmi





Nu ska jag plugga!

Över och ut


Årets första på hästryggen

När jag som bäst behövde det damp det ner en inbjudan från härliga Susanne att följa med ut och rida hennes goa pålle Aramis. Något ringrostig lyckades jag kravla mig upp i sadeln och med vännen S som moraliskt stöd på backen och med de tvådelade westerntyglarna hyfsat i ordning bar det iväg ut i den värmländska skogen. Det vart en lugn tur med lite galopp och trav, samt ett evigt trasslande med snörena jag hade i händerna.
Det SER väldigt enkelt ut att rida med tvådelade tyglar men det är det INTE. Så länge man nöjer sig med att rida på lång tygel i maklig takt går det bra men så helt plötsligt vill man höja tempot eller helt enkelt ha lite mer kontroll, och då börjar det luriga. Det gäller att korta tyglarna lika mycket samtidigt som man gärna vill hålla koll på hästen, samtidigt som man inte vill sno in sig själv helt till ett nystan, med andra ord inte helt jättesimpelt. Men det gjorde ingenting för det var bara så otroligt skönt att komma upp på hästrygen igen, och lilla trygga Aramis tog mig igenom  snön som om han inte gjort annat än lotsa förvirrade klassiska ryttare in i westernridningens värld.
På lördag bär det förhoppningsvisav ut igen, men denna gången blir det mer Ridning, Susanne har lovat mig en ridlektion och jag förväntar mig en riktig hårdkörning!
På tal om hästar har jag snöat in mig Totalt på Ponnyakuten och även om målgruppen må vara barn i 11-14 års åldern så är jag fast, helt fast!
Över och ut

Nu börjar tentaångesten

Jag vet inte varför jag tappar sugen så rejält ibland, men idag är verkligen en sådan dag. Allt går i ultrarapid och skola som egentligen tar en halvtimme att lösa går på fyra gånger så lång tid istället. Till råga på allt börjar tentorna närma sig, med små steg till en början, men av någon anledning är tiden som en exponentialfunktion innan tentor, den går snabbare och snabbare. Det hela blir inte bättre av att man ligger efter, i alla ämnen. Jag har heller inte tränat sen i fredags, och känner mig ungefär som en säck potatis i kroppen, har en dålig hårdag och sannolikt början till nageltrång.
Där var dagens gnäll från mig, nu ska jag bryta ihop och komma igen. Det finns inte tid för självömkan.
Över och ut

något fattas


Det bästa som finns är att komma ut i stallet tidigt på morgonen, skulle offra vääldigt mycket för att kunna ha det så.

helg

Har dragit igång storbak av matbröd, korvstråganoff och hållf inlämningsuppgift parallellt, trots att solen skiner ute. Gårdagen bjöd på ännu mer hållf, lunch hos J's pappa och födelsedagskalas för Fia och Lullan, kvällen slutade dock tidigt för mig, men lite tårta och bål hann allt slinka ner.
Mästerverket; en kreation signerad födelsedagsbarnen
Flickorna
Kvällens populäraset sötaste och för övrigt enda kille en riktigt elektrisk liten pudding
Över och ut

långsamt

Jag har tråkigt. Tänkte åka iväg och yoga om en timme men kan inte bestämma mig om jag vill eller inte, kanske gym istället..?

det var en gång en bil





Så här mycket snö är det i Karlstad

gårdagen

Jahaja, vi var ju då ute och sprang igår. Det var meningen, från min sida, att det skulle bli en skön liten "kommaigångtur" på 6 km(tar mellan 35 och 40 min) , men oj så fel jag hade. På johans initiativ, så klart, vart min mesrunda helt plötsligt 9 km istället! kan tyckas att det "bara " är tre km extra, men de tre känns, och de känns rejält!
Man hinner tänka väldigt mycket på 9 km, man undrar otaliga gånger vad det är man egentligen håller på med, förbannar snömodden som gör det dubbelt så drygt, samt gå igenom vääldigt noggrant precis vad man ska handla för gott till belöning. De sista två kilometrarna är det dock bara fokus som gäller, sätta den ena foten framför den andra och ta sig hela vägen hem i ett tempo bara något snabbare än gångfart.
Men jag sprang, eller joggade då, hela vägen in "i mål" och sträckan en mil under en timme känns inte jätteavlägset längre. Dock får det nog vänta med löpning ett tag nu, styltar fram som en stelopererad kråka, träningsvärken är inte att leka med, och gå i trappor är för tillfället out of the question. Men det är bra, ska kännas att man gjort något, även om detta kanske är i värsta laget...
Över och ut

RSS 2.0