Måndag morgon

Det är måndag, klockan har precis passerat halv elva, och jag kan med handen på hjärtat säga att vår lägenhet nu är REN. Efter att J dragit upp mig, på tok för tidigt en sovmorgon, satte jag igång att damsuga, damtorka och moppa golv. Det är antagligen bara inbillning, (eller att nästan vartenda fönster är öppet) men luften känns renare och frächare och det Syns att det är damfritt. En sak jag dock inte gav mig på var ugnen, efter en lite för full gratängform är denna inte riktigt vad den borde vara. Men erkänner glatt, och utan samvetskval att den får min kära sambo brottas med när han kommer hem. 


 Tog också äntligen tag i att tvätta soffklädseln, den somen gång i tiden varit vit, men efter nyår av någon anledning antgit en något grådassig färg. Sen vart det ju också fläckar efter den lilla incidenten med takdropp, så det behövs verkligen en uppfrächning.

Nu funderar jag lite på vad jag ska hitta på härnäst, en tur in till stan lockar, men att lägga sig på gräsmattan och sola är inte heller fel. Klurigt val...  

 


Ännu en helg

På tisdag är det första juni. Det är helt otrolig vart har denna vår, och detta ÅR tagit vägen? Snart är det dags för ännu en period på ABB, ännu ett hästbete och ännu en sommar.

Denna helg har bara svischat förbi, tvättade hela lördagen, passade på att plugga lite också men tog ledig kvällen för att äta tacos (med himmelskt god efterrätt) och spela biljard med Emma och Olof. Trevligt!
Idag vet jag inte riktigt vad vi har gjort, pluggat liite, tränat och lallat omkring mest. Imorn börjar sista hela veckan i skolan, eller sista veckan då vi har någon typ av lektioner, sen är det tentavecka och sen är det Stadslopp! Börjar faktiskt bli lite nervös och äter ingefära och c-vitamin-brusis för att hålla mig frisk, jag SKA fixa detta!
Över och ut!

Känner mig hurtig

Med två veckor kvar till stadsloppet vet jag smärtsamt väl att jag är på tok för sent ute för börja träna mig till en bra tid, det bästa jag kan göra nu är väl bara i princip att vänja kroppen lite vid en längre distans än 5-6 km. Och det, mina vänner, är precis vad jag ska göra idag. Letar som bäst efter I-poden för att kunna lägga in lite ny peppande musik. Funderar lite på om jag ska vänta på J och springa med honom, lite draghjälp och extra pepp. Samtidigt är det ganska skönt att springa själv, stänga in sig i musiken och låta tankarna fara som de vill.
Gymmade en sväng med Sandra igår och det kändes bra, har äntligen fått tillbaka lite av den där "starka" känslan i kroppen som fanns innan jag blev krasslig. I sommar ska jag träna järnet på ABBs lilla gym!
Undrar vart jag la den där Ipoden nu då? Jag VET att den är här någonstans!
Över och ut

Källa till irritation

Jag blir så fruktansvärt irriterad när teknik inte fungerar, den ska lixom bara finnas där och göra livet enklare. Jag vet inte om det är jag som är kräsen eller om det faktiskt är så att mina prylar har inlett någon slags hämd-aktion mot mig. Kanske har jag inte uppskattat dem tillräckligt, laddat batterierna eller varit nog rädd om dem, alla tre är lämpliga anledningar för teknikmakapärer att krångla. Dock tjänar egentligen inte dessa ting något på att strejka, och jag blir bara mer och mer lockad att byta ut bråkstakarna en efter en. Min dator till exempel, som alltid varit en stor källa till frustration, kopplar helt plötsligt ifrån internet (skriver därför denna text i word först för säkerhetsskull) den är olidligt långsam, samt vägrar envist att mata ur USB-enheter säkert. Det är några gånger bara denna vecka som jag i princip bara smällt igen locket, svurit en hel del och gått härifrån, jag bara ORKAR inte! Dock är det som så att en utfasnig av gammla prylar kräver en hel del resurser, och ärligt Vill man lägga flera tusen på en dator? Hade någon frågat mig för tre månader sen: ”Inte en chans!” Frågar någon nu: ”Lätt värt det!”

 

Nu ska jag ut på promenad, har suttit klistrad med Seminarieuppgift, är helt fyrkantig i ögonen. På tal om det, hämtade mina nya glasögon idag, jag kan se! Härligt!

 

Över och ut


materiella ting

Det går lite emot nu. Min kamera som det länge varit lite glapp i har klappat ihop och det går kanske att ta en bild var tionde gång man startar den. Vidare har telefonen pajat, lever nu med J's Eriksson, det sista i raden av bakslag är att min löparjacka, som jag hade på vårruset är borta. Spårlöst. Ingenstans finns den, eller ja armarna har jag här hemma, men man kommer inte så långt utan själva västen.

Nåja, just nu håller jag på att försöka baka glutenfritt bröd, blir nog världens minsta limpa, verkar inte jäsa alls... Har också tagit tag i det eviga "matlådeproblemet", blir stuvade makaroner och köttbullar. Gott!

Nu ska jag snart palla mig till SATS, blir en kombo av löpning och Yoga idag. Måste verkligen börja ta tag i det där stadsloppet nu. Anmälde mig idag så nu finns ingen återvändo. 


en liten tomte från dalarna

Ju mer jag lyssnar ju bättre tycker jag om den. Folkmusik-genen i mig talar...
Förresten så har min pappa spöat Kalle i vattenrutchbana i Mora. Så de så! Heja pappsen!

grill vart tacos vart räksallad

Jag tror inte vi gjort annat denna helg än att äta. I fredags var det egentligen tänkt grill med vänner, dock ändrades planerna ganska hastigt dels på grund av regn och dels sjuka vänner. Så jag och J trampade iväg till gymmet istället och belönade oss med världens största räksallad och super-efterrätt när vi kom hem.
Ananas, kiwi, apelsin, marchmallows och choklad kan inte bil fel.
Igår vart det jobb i trädgården hela dagen, och på kvällen grill och utgång på Koriander med Jonas och Malin, trevligt även om musiken på koriander var ett bottennapp.
Nu tänkte jag nog läsa lite och sen ta en tur till stan, gymma hoppas jag också hinna med idag, och eventuellt en promenad med vänner. Fullspäckad dag med andra ord...
över och ut

sådant man förträngt

Hittade en bild från basterminens glada dagar. Observera "pekfingerdansen".

vårrus och trasig telefon

Japp, vi var 6 stycken tjejor som sprang som vi aldrig sprungit innan, i ösregn. Men det gick bra och nästan alla flickor förbättrade sina resultat från förra årets vårrus. En stor eloge till oss alltså! Och vi var absolut värda en brak-pickninck i Sofias lägenhet!! Jag sprang de 5 kilometerna på nästan 28 minuter och har alltså en liten minimal chans att klara mitt mål på ett stadslopp under en timme, men med tanke på hur drygt det var idag har jag en bit kvar.

Sen har min telefon klappat ihop också, jag kan numera inte skriva sms utan att åbäket stänger av sig, det är kul. Ironin i det hela var att jag senast i morse deklarerade att jag minsann skulle skaffa mig en Iphone om min samsung skulle skära ihop, trodde dock inte att den lilla jäkeln skulle lyssna och börja kärva så snart. Nu har jag Iaf fått låna J's gamla, som en temporär lösning. Om man låter samsungen vara ett tag kanske den fixar sig själv. Man kan ju alltid hoppas...
Jag fick en medalj! Så duktig var jag!
Min nya trotjänare, och ja sms-funktion intakt.

ny bästa låt

Man kan inte bli annat än GLAD av denna låt. Höja volymen och bara dansa runt och sjunga med!!!
Tycker ni också att introt påminner om en viss sommarplåga som gick för ett par somrar sen? "Well you done done me and you bet I felt it..."

Heldag: Billerud + Boda Borg

Cykel till uni. på bussen.
Studiebesök på pappersbruket i Grums.
Luktade apa.
Intressant föreläsning goes låång föreläsning.
Besvikelse över att inte få en rundtur på bruket.
Dock god lunch.
På bussen.
Tvärs igenom hela Karlstad igen mot Karlskoga.
In och leka på "äventyrslandet" Boda Borg.
Hade en av vinnarna i SM i Boda Borg med i laget. Tur för oss (lätt ironi).
4 timmar i "fångarnapåfortetceller" hungrig som bara den.
Varmkorv och Snickers, kvällen räddad.
Buss till uni. cykel hem.
Landa, blogga, duscha, äta.
Sova
Över och ut

Innan skolan

Tog äntligen tag i lite vaktmästar-plikter. Gjorde rent trapphuset, sopade och moppade. Var till och med så ambisiös att jag tog listerna också, i och för sig bara med moppen, men ändå.
Nu har jag precis tagit ut mitt lunch-experiment ur ugnen. Typ gratäng med quorn, zucchini, champinjoner, spenat med mera. Halva gratängen toppade jag med ost, medan J, som fick skrämselhicka över fetthalten, tog minikeso på sin del. Får se hur det smakar...
Johan som också var aktiv på förmiddagen och klippte gräs och hade sig, tog helt plötsligt tag i låset till klädkammaren, vilket tjurade ihop för ett tag sen. Dörren GICK dock att stänga, med lite teknik. Nu efter sambons framfart är det studentkortet som gäller som kil istället.
Över och ut

pållarna

Jag hade tänkt mig att det skulle bli en massa fina ridbilder från helgen, men det var bara det här:
Min absoluta favorit. Stackars Älgen har kvar all vinterpäls och var genomsvettig efter ridturen i lördagsvärmen.
Johan hittade en ny favorit i Gutten, lite mer fart i den hästen än i Älgen som mest blir vrång och lat när det kommer ovana på ryggen...

lördag

Imorgon åker vi hem. 09.50 går bussen. Hade gärna varit kvar några dagar till och hunnit vara i stallet lite mer. Jag och J var ute på en långtur i torsdags och ännu en, lite kortare, idag. 

Men det ska bli skönt att få komma hem, längtar efter att få gymma, det mina vänner var inte igår.

Nu är det Dexter och lördagsgodis som gäller.

Över och ut

morning glory

Klockan är 08.20 och jag sitter i sängen på mitt gamla rum i LA och bloggar. Snart är det dags för välbehövd frukost, och sedan blir det nog en sväng ut till stallet. Trots att regnet står som spön i backen. Men som jag hört så många gånger:
"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!"
Över och ut

Långhelg

Nu har vi haft sista föreläsningen i materialteknik, hädanefter väntar seminarier, projekt, laborationer och som kronan på verket: tenta. Vår överoptimistiska lärare tyckte att vi skulle passa på att läsa igenom kursboken, på 700 sidor nu när vi hade så mycket ledig tid. Tack men nejtack. Jag ska hem till LA och rida!

Om ni missat denna... Ny rolig reklamfilm, pratande sparris. Helt underbart att de pratar konspirationsteorier om månlandningen också. Klockren!

Helgens bilder

Johan får göra det han tycker är absolut roligast:


söndagsnöje

Jag tittade på mitt livs första motocrosstävling idag. Och nej, jag har inte helt plötsligt fått ett nytt brinnande intresse, utan det var helt enkelt så att min kära pojkvän var med och tävlade! Men roligt var det, även fast man i princip kunde se allt testosteron som flög omkring i luften, vissa trodde det var damm från banan, men jag vet bättre.
Min Johan slutade som 5:a, jättebra även om det hade kunnat bli bättre utan ett snöpligt stopp. Tänkte lägga ut någon bild på spektaklet, fotade en hel del vill jag lova, men min kära pojkvän lyckades förlägga sin kamera, så jag får gott vänta.
Nu, söndagsfilm. Imorn ännu mera materiallära. 'pust...'

I'm going

Snart bär det iväg ut till Willys, tänkte nämligen fixa köttbullar och stuvade makaroner till lunch. Det var läänge sen...

Titta på dessa sötnosarna!

Som julafton

Ledig fredag är helt underbart. Efter en sovmorgon till halv tio gick jag och vännen S en promenad på dryga timmen, När jag kom hem var jag helt färdig, fortfarande är jag inte riktigt bra. Stekte pannkaka (sittandes på en stol vid spisen) och värmde köttsoppa. God lunch. En välbehövlig tupplur efter maten, och lite senare på eftermiddagen dags för synundersökning. Jag hade fått sämre syn, mest på långt håll. Men tydligen är det som så att mitt brytningsfel är helt vågrät (vad nu det betyder) så på tack vare det kan jag gå utan glasögon utan att få ont i huvudet. Tur i oturen... Så nu är det nya glas påväg till mig, och som tur var kunde jag behålla mina gammla bågar, ingen vits att byta när jag gillar dem så mycket.

Fick hem mitt paket idag, från Hööks. Nu är det bara ett par stövlar jag är på jakt efter, men det går inge bra. När man vet vad man vill ha är det som svårast att hitta grejor...


Det vart ridbyxor, lika grimmor och skaft till grabbarna, samt flugmedel till betet. 


Målarhörnan


Lite vårfint inne...



back in business

Tillbaka i skolan, knäsvag och allmänt ur form men det är väl som det ska vara. Jag överlevde i alla fall. Nu vill jag bara bli bra så fort som möjligt, jag HATAR att inte kunna göra någonting som jag vill, orkar ju för sjutton inte ens gå en promenad, det mina vänner, är deprimerande.
Denna eftermiddag har jag dock tagit tag i lägenheten, dammsugit och strukit den sista tvätten, som legat nästan en månad och väntat. Passade på att måla lite också men det går sådär, blir aldrig som jag vill, som jag ser i mitt huvud. Sitter på golvet också, vilket inte är någon riktig höjdare, hade velat haft mitt (eller mormors) staffli.
Nu följer en tv-kväll, i väntan på att J ska komma hem. Nyheter, Halv åtta hos mig och Drömmen om Italien, tack 4:an...

Gripen nästa

Nu sitter jag här igen. Med feber. Kul. Imorn är vårdcentral prio ett, kan inte ha det såhär. Hade jag haft ork hade jag slagit sönder något, så arg är jag. Nu får jag nöja mig med att försöka stirra sönder kaminen istället.

måndag

Jag är hemma idag. Dels för att jag inte vill ha 6 timmar föreläsning med en lärare som gör papperspåsarna på ICA mer intressanta, och dels för att min energi på en skala 1-10 ligger nånstans på 2 sådär. Av någon anledning har en lite demon bosatt sig innanför mina ögon och varje gång jag försöker röra på ögonen eller vrida på huvudet måttar han några välplacerade slag. Jag är med andra ord ganska liten på jorden just nu.
Funderar starkt på att "tröst-beställa" ett par nya ridbyxor. Frågan är bara om det får bil en tupplur först?

dagens

Jag mår bättre än igår. Deffinitivt. Bara det att jag faktiskt varit vaken större delen av dagen är ett framsteg. Har kikat på lite bilder från Kortegen i Göteborg, som Ellen var med i. Gråtit en skvätt till Notting Hill (man måste bli känsligare när man är krasslig) samt druckit lite Pro Viva sokgsbär. Gott.
Just nu väntar jag på nya Herman-talböcker, men det verkar dröja. vad gör man så länge? Analyserar skärmsläckaren på datorn, en liten myra som springer över olika bakgrunder, allt från rymden till ett palmblad, intressant? Tja, har inte direkt något bättre för mig, kan lika gärna vänta och kolla in vart den lille parveln springer nästa gång...

Över och ut

RSS 2.0