Rysningar

Sånt här klarar inte jag av...


En trevlig present

Nu ska jag sätta en stor bock över hela andra året på civilingenjörslinjen i Karlstad (och glömma bort allt jag lärt mig). Idag kom nämligen resultaten på sista tentan ut och jag klarade mig! Detta firades med fika på Engel med Ellen, samt en springtur, ensam.
Har fruktansvärt dålig karaktär när det gäller träning just nu, hästarna kommer först, det är ju roligast. Men det är ju trots allt sommarlov, så cykelturen fram och tillbaka från stallet får helt enkelt duga för stunden. 

Nu är det sängen som gäller, imorn väntar klipptid, ridning och jobb(såklart). En fulltecknad dag med andra ord, och jag kan inte låta bli att fundera över om man skulle klara detta liv i längden, just nu har jag det ganska bra och slipper oroa mig för sådana saker som matlagning, städning, etc. Men om man levde såhär jämt, på jobbet halv sju till hästen vid tre hemma vid halv sju och sen alla "måsten" på det. Tål att tänkas på... Men inte nu, någon annan gång.


mimmi - livsnjutare nr 1

Över och ut

När man ångrar att man pluggar, och definitivt i tre år till

Min häst ska säljas! Min Freya, världens mysigaste envisaste häst!

Söndag kväll och jag är slut

Onsdag eftermiddag/kväll: Fräser ner till Karlstad i blå Peggan. Pickninck med J längs älven i solnedgången, mysigt!

Torsdag: J fyller 25 och det firas med en dag ute vid Fiskvik i nya brassestolarna. Får användning för förra årets "sommarjobbspresent" från ABB; kylväska och strandtennis-sett. På kvällen middag hemma hos Johans pappa med god mat och tårta.

Fredag: Beslutar oss för att åka upp till mormor och morfar över midsommar, packar raskt in oss ibilen och brummar de 30 milen upp till Gesunda. Där det väntas grill och kubb med päronen (by the way, lyckades förlora samtliga kubb-matcher trots lagbyten, slutade med att ingen ville vara med mig, skyllde på att det blev för mycket knott).

Lördag: Knallade upp på Gesundaberget, hejade på lite cyklister på vägen och hamnade mitt i en Down-Hill-tävling. Fränt. På kvällen kom lite släktingar på middag och klassiskt midsommarfirande.

Söndag: Upp kl. 06.00 för att åka hem till Karlstad igen. Klockan 16.10 fortsatte jag hem till Ludvika med en hemresande Ellen som sällskap. Nu är jag duktigt sliten och även om helgen varit hur bra som helst känns det ändå ganska skönt att vara tillbaka och få vila upp lite, innan flängandet fortsätter nästa helg!


En and-mamma och hennes ungar gav och sällskap vid fiskvik.


Vem kan tro att detta är en insjö?


Trots att vi öppnade starkt förlorade mamsen och jag, alla gånger...


Down-Hill. Ja, det är lika brant som det ser ut




Det är ingen dålig utsikt från toppen på berget...

Om 10 timmar börjar jag jobba igen. Taggad? Njaeeeeej!!!!

Över och ut


Imorgon...

...bär det av till Karlstad för att fira världens bästa Johan som fyller 25 år på torsdag! Hipp hipp hurraaaa!


Midsommar för ett år sedan.

årets längsta dag

Mammsen och jag gav oss iväg till Kupolen efter jobbet för att fynda lite på rean. Några kassar fick komma med hem, balnd annat en trevlig khakigrön kjol från Indiska. Så jag som aldrig annars bär kjol, är en jeanstjej in i själen, sitter just nu här med benen nerkladdade i Brun Utan Sol, allt för att slippa bälnda mina stackars arbetskollegor med vita ben.

Helgen löpte lugnt och, ja, jag tittade på det kungliga bröllopet, och ja, jag kunde inte låta bli att fälla en liten tår när de lyckliga två stod där i lyrkan. Blödig som få antar jag.

Idag är för övrigt årets längsta dag, något man egentligen bör ta vara på och vara upp läänge och njuta av sommarkvällen. Nu är det dock som så att mitt väckningslarm står på 05.15, så jag bangar helt enkelt solig sommarkväll och går och lägger mig, typ snart.

Över och ut

Torsdag

Jag och Ellen tog våra hojar och trampade ut till hästarna efter jobbet. Upptäckte att Älgen dragit av sig en  sko, typiskt, han som var nyskodd... Men eftersom det var en baksko vart det lite ridning i en av hagarna, i skritt. Jag red Bettan för första gången detta året och fick en liten "aha-upplevelse", det gäller att komma underfund med den hästen, då är hon jättetrevlig, eller har potential att bli jättetrevlig! 




 

Mitt i veckan

Klockan är nio och jag är KLAR med allt; matlåda, kvällsmat, packat ridkläder och duschat. Även fast det är lov från skolan går dagarna i ett, och är jag hemma innan 19 en kväll är det lyx, precis som ikväll med andra ord. En timme framför datorn, titta på TV och bara varva ner innan läggdags är hur gött som helst! 

Gårdagen spenderades (förutom på Abb då) på gymmet med Ellen, för att senare möta upp gamla gymnasiekompisar för middag på Akropolis. Vart en hel del gamla minnen, men också såna saker som husköp, barn och andra vuxengrejor, kanske inte så konstigt då nästan hälften av flickorna pluggat klart och börjat sina liv "på riktigt", men lite obekväm blir man allt inför sådant prat, är liite för långt bort än...

Idag tog jag cykeln och trampade ut till hästen igen för en ridtur, barbacka. Upptäckte att jag tagit den stora hästens sadelgjord och riktigt så tjock (även om älgen numera är ganska korpulent) är han inte så att det funkar. Det blir alltså till att rida barbacka tills jag orkar ta mig ut till vinterstallet för att hämta den.
Undrar om jag nämnde det för Ellen, hon ska nämligen rida imorn...
Den som lever får se.

Över och ut


lite mer bilder

Härliga bilder från i söndags. Detta är sommar!





Alla bilder tagna av Vickan


Första dagen

Säkerhetsinfo
Brytarkurs
Datastrul, som vanligt
Lunch
Gräla på Help Desk
Fika
Cykla
Rida
Cykla
Äta

Natt


Addicted



Jag ÄLSKAR Ahlgrens bilar med choklad, kan inte låta bli dem!


Hästsläpp

Idag var det dags för Älgen och Gutten att få komma ut på efterlängtat sommarbete.







Allt gick bra och efter lite rus fram och tillbaka samt något enstaka pip från Bettan slog sig hästarna till ro. Bettan och Esmeralda för sig, och Älgen och Gutten för sig.

Resten av dagen har ägnats åt rensning på mitt gamla rum, kläder och gammalt skrot som legat alldeles för länge har äntligen rensats bort och det känns verkligen jättebra! 

Nu är det dags att ta tag i matlåda till morgondagen, ingen rast och ingen ro... Sommarlovet är lika kort som vanligt, och imorn klockan 08.00 är det dags för "sommarjobbsinfo" på gammla ABB. Sen är det hårdkörning hela sommaren, jobba på dagen och hästar eller träning på eftermiddagen. Men jag är inte ledsen för det! Denna sommar kommer bli bra!

Över och ut!

Stadslopp 2010

Det var drygt, men roligt! Benen vill inte riktigt samarbeta såhär efteråt och värre lär det bli imorn!


Här, med ca 300 m kvar till målgång är det en underdrift att säga att jag var trött, men jag klarade mitt mål. Tiden blev 57 min. och 18 sek. klarade alltså precis att springa under en timme! Nästa år blir det under 50 min!


J var bäst idag och klarade sitt mål med god marginal. En mil på drygt 38 min. är helt sjukt bra!!!!


Att grisen sprang fortare än mig talar vi tyst om, 45 min tog det för den attta sig runt!

Nu ska jag sova, blir en tidig morgon då det vankas betessläpp för hästarna!

Natti!


freedom

Då var den avklarad, sista tentan för detta läsår. Det känns bra, riktigt bra, så bra att jag nog egentligen inte fattat det än. Och ännu bättre kommer det kännas om fanskapet blir godkänt.
Kvällen bjuder på avkoppling i form av grill med vänner, en massa prat och skratt. Imorgon är det dags att ta tag i lägenheten igen, att det blir dammigt så fort är en gåta, jag städade ju nyss!
Laddar också inför stadsloppet, är nästan mer nervös för det än vad jag var för tentan. En mil är ganska så långt faktiskt. Nu gäller det att förbereda för kvällen, köpa nåt "gött kött" och potatissallad, inga avancerade grejor, ikväll unnar jag mig att vara lat!
Över och ut

sista tentan innan sommaren

Nu är snart år två på civilingenjörsutbildningen klart, eller närmare bestämt, klockan 19.00 ikväll. En materialtenta hägrar, och jag som nästan aldrig annars är nervös innan tenta, har faktiskt lite fjärilar i magen. Lyckas jag med denna kommer jag kunna kryssa av hela år två som absolut KLART och det skulle vara helt underbart! 

För att hålla mig sysselsatt och tänka på annat tog jag tag i min, som alltid, ostädade garderob. En rejäl rensning behövdes och även om jag Kunde varit hårdare, minskade det iaf liite i hyllorna. Måste dock erkänna att en stor del inte riktigt berodde på att jag gjorde mig av med plagg, utan att jag helt enkelt flyttade dem till vår klädkammare istället... Men oj vad fint det är nu och vad mycket plats jag fick!


Kaos innan ordning...

Nu funderar jag starkt på att gå ut ta vara på lite av solen, det blir inte mer läsning för mig, nu får det gå som det går


bläääääääääääääääääääääääää för material

Nu skiter jag i detta, gymmet nästa!
Över och ut

Kan man bli annat än kär?


Bild från blocket.


Sveriges nationaldag

Firades med glass samt en tur till Mariebergsskogen för att titta på djuren. (Nej jag är inte 5 år, gilla bara att titta på djuren)

Jag klappade en stor minigris, för första gången.


pluggdag

Idag var det tänkt att man skulle börja förbereda sig inför stundande tentan på torsdag. Jag tänker; filt i solen, jag tänker överstrykningspenna och jag tänker minsvenska 150-sidors power point-sammanfattning av kursboken. Kan hända att jag också tänker gammal tenta. Den som lever får se...
Igår var jag och J och tittade på nationaldags-ståhej på Sandgrundsudden(där jag fick lära mig att gud skapade ludvika ur sitt navelludd) och åt libanesiskt på Habibi, GOTT!!
Nu, borsta tänden, sen ta tag i dagen!
Över och ut!

fredagkväll

J är ute och har skoj med grabbarna och jag passar på att få lite "egentid". Har precis tagit ut sista plåten med bullar ur ugnen och tänkte fortsätta med några avsnitt av vänner, och en skål chips...
Schysta bullar! De söta formarna fick jag som inflyttnignspresent av världens bästa Ellen.
Över och ut

En ledig dag

Jag och Johan tog en paus från böckerna och gav oss iväg på en liten cykeltur...
...Men först ett depå-stopp, luft i däcken är att föredra.
Vi cyklade ut till Tynäsudde, ca 1,2 mil från Karlstad, och jättevackert.
Min cooling i slobrillor och med kylväskan över axeln.
Jag lyckades (så klart) somna i solen.
J hittade en pinne på magen, efter ett tag såg vi att pinnen levde!
Man kan ha det sämre...

Nu är det bara en vecka kvar!

Jag har nummer 1412 =)

Sommarkväll

Jag tycker om sommaren, ljuset och dofterna. Låt den aldrig ta slut!

RSS 2.0