söndag morgon/förmiddag

Lat söndagsmorgon med scones och korsord, har kommit på hur kul det är med korsord, även om jag är UR-kass. Fick dock tyvärr lov att byta nöje mot nytta och dyka på hållfen.
Idag tänkte jag ta vårens första löprunda, känns som det är dags att passa på när det för en gångs skull inte är 15 minusgrader. Det är hög tid att börja träna för stadsloppet nu, det är ju bara tre månader kvar!

efter


före, typ...


semmeldags igen

Jag tog min fina cykel och trampade upp på stan, där jag fick tag i min mortel samt påskfjädrar och ett doftljus som luktar syren (underbart), en salig blandning med andra ord.
På hemvägen gick jag in på ICA och handlade med mig ingredienser till mina semlor, väl hemma upptäckte jag att jag glömt jäst, lyckat! Efter att ha övervägt fördelarna med bakpulver kom jag fram till att det nog fick bli jäst ändå, så det var bara att veva iväg igen. Men nu äntligen ligger det 10 semmelbullar och jäser och bara väntar på att få komma in i ugnen, mums!
Jag gillar min mortel!

mortel

Jag är på jakt efter en mortel.
Någon av dessa hoppas jag komma hem med idag, antagligen den övre...
Nu hållf.
Över och ut

onsdag

Har varit i skolan hela dagen och räknat matte. Nu bär det av till gymmet för att rensa tankarna och få ut lite överskottsenergi, känner mig riktigt taggad!
Över och ut

tisdag

Klockan är kvart i 8 och jag känner mig som en urvatttnad sill, energin är i botten och huvudet värker. Har kommit på att jag nog tyvärr behöver nya glasögon, ser bättre i vännen A´s än i mina.
Energin har varit låg nu de sista två veckorna och jag börjar misstänka vårtrötthet, kan också vara så att det handlar om stress i skolan, det har man ju upplevt förut... Hur som helst efter en hel dag i skolan samt ett tappert försök att lösa lite hållf hemma, (vilket resulterade i avskrivning av facit samt en grov misstanke om att dom vill säga någonting med att tvärkraften är 0 om man endast lägger på ett moment på en balk) kom jag fram till att jag nog ändå behöver lite luft och ringde vännen S och vädjade om rastning. Så nu är det långkalsonger på och mössa nerdragen till näsan som gäller.
By the way, det snöar, igen...
Över och ut

söndag

Lunchen är precis avklarad och även denna helg börjar gå mot sitt slut. Hur tiden kan springa iväg på detta sätt fattar jag inte. Gårdagen var det som sagt storstädning och jag tog till och med mod till mig och rensade ur avloppsbrunnen i duschen, det absolut vigrigaste jag vet! Men det känns såå bra när det är gjort. På eftermiddagen vart det ännu mer skottning, lika så i morse. Har försökt ta tag i lite skola också men det går tungt, lite för tungt. Antar att det bara är att bita i det sura, tråkigt bara när man gör en uppgift på två timmar...

Över och ut

party med flickorna

Fredagskvällen bjöd på tacos och utgång på Koriander med tjejorna, dans och galenskaper om vart annat, precis som det ska va'.



japp

Det är lördagmorgon och jag och J goes storstädning. Skottningen var avklarad redan innan frukost men det är nästan lika mycket snö igen, nature strikes back, skulle man kunna säga. Grannen har kört fast med bilen ute på vägen, det är galet mycket snö. Tillbaka till städningen, det ska bli kliniskt.
Över och ut

snö

Snösnösnösnösnösnösnösnösnö, skottaskottaskottaskottaskottaskottaskotta, snösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnösnsö, skotta
De e härligt med riktig vinter
Över och ut

semmeldagen

Snart, hoppas jag, bär det iväg hem till A för att baka semmelbullar, är dock redan duktigt sen så vad gör jag framför datorn egentligen?
över och ut

seg start på veckan

Har varit helt galet trött hela dagen, är inte likt mig att känna att jag vill hem och sova en timme efter lunch. Egentligen var det tänkt att jag skulle in och köra yoga på SATS om tio minuter, men idag har jag verkligen ingen lust! Brukar inte vara den som bangar träning i första taget, och därför har jag intalat mig att det är tillåtet med lite "måndagsslöhet",det dumma är bara att det lätt går över styr, så nu sitter jag alltså här framför datorn med en skål chokladbollsmet i högsta hugg och surfar bort tiden. Kreativt... 

Hade dock tänkt att ta tag i något jag borde gjort för flera veckor sen, nämligen mina naglar. Tänkte testa ett "Mirakel Kit" se om det fungerar och förhoppningsvis få lite trevligare händer och naglar, vintertorrhet är inte OK.



Över och ut

projekt

före och efter:




Lördagsmys

Ojoj vad grejor vi hunnit med de sista 24 timmarna... Började med IKEA igår därjag handlade upp mitt julklappspresentkort, blev en massa småsaker och jag vart riktigt nöjd. Efter energipåfyllning och humörhöjare med IKEAs varmkorv och lingondricka bar det av till MAXI för expresshandling och räcerfart med kundvagnen bland hyllorna. Hem, kasta i sig lite mat, och sedan raskt iväg till Färjestads travbana för att titta på WRC superspecial-sträckan, kallt var det, men häftiga bilar.

Imorse vart det en välförtjänt sovmorgon, (man borde alltid få i alla fall en dag i veckan då man får sova tills man vakanr av sig självt, kloka ord från vännen A's mamma) sedan vevade vi ut till Bejer bygghandel för att fikxa lite grjor till lägenheten, typ ny duschslang och hållare, eftersom jag var duktig och lyckades förstöra den gamla första gången jag skulle duscha i nya lägenheten... Hem igen för att fylla på med energi, och ladda för Stadsloppet! Eller inte riktigt kanske, men nästan. Jag och J har nämligen bestämt att vi ska springa Karlstad Statslopp i vår och tänkte passa på att gå sträckningen, för att se lite hur den går, och så klart passa på att vara ute i det underbara vädret. 1 mil är loppet och vi har satt upp olika mål för våra prestationer. Jag vill kunna springa hela loppet, gärna under en timme, medan J har som mål att komma i mål under 40 min. Så nu har vi något att se fram emot och träna till, lite extra motivation sådär.

1,2 mil lite drygt mätte sträckan vi gich idag


Målgången




På vägen tog vi dock en avstickare in i MittICity och kom ut med lite målarfärg till mina hyllor, tränigskläder till J och var sin godispåse. Nu väntar välförtjänt mat (paj) och filmmys till kvällen, och förhoppningsvis lite målning för mig. Det kliar ganska bra i fingrarna, Ernst vill ut!

Över och ut


ledig dag

  • Har ägnat lite energi åt hållfast-inlämningsuppgift
  • Fikat på stan med tjejorna
  • Varit på spinning, ett helt sjukt drygt pass
  • Än en gång bestämt mig för att bli en bättre människa vad gäller godisätande

Kolla in denna tjejens blogg, väldigt bra och inspirerande. Provade hennes glutenfria pannkakor idag och de var bra, nästan precis som vanliga fast nyttigare, gjorda på havregryn.


Surt

Jag har pajat ryggen, igen. Kul. Vad helt bombsäker på att sviterna från skottningen skulle gå över och var dum och tränade som vanligt, det var inte bra. Nu får det bli en lugn vecka för mig, inte en vikt ska lyftas. Promenader och spinning är ryggvänligt och bra, och jag hoppas verkligen att det hjälper. J var gullig och köpte ett riktigt bra liniment så det får bli en kur med det också, det känns faktiskt bättre då. Sen är det bara att be till gudarna att det inte kommer någon mer snö, skotta är inte det jag vill allra mest just nu...
Över och ut

Dagens dubbelmoral:

Jag skämdes när jag stod i kassan.
En I Form-tidning och en stor påse lösgodis.
Vad är jag för människa??



Över och ut


latis söndag

Det är något speciellt med söndagmornar. Nu när det är långt kvar till tentor och man är i hyfsad fas med skolan är det lätt att ligga kvar någon timme extra och bara njuta av att vara ledig, en extra timme livskvalitet helt enkelt. Idag passade jag och J på at göra en riktig lyx-frukost med yoghurt och hemmagjord musli, nybakade scones och te. Att solen skiner från en klarblå himmel gör det hela inte sämre heller. Tänkte dra med mig vännen S ut i solen lite senare idag, strosa runt lite och bara vara. Ibland är det bara det som behövs...








Till alla husliga

Min käre pojkvän visade mig detta.

vårtecken

Har ni tänkt på att det inte är kolmörkt klockan halv fyra på eftermiddagen nåt mer? Det slog mig för några dagar sen, sakta men säkert går vi mot ljusare tider även om det är -8 och snön vräker ner. Fåglarna har märkt det, och redan nu kvittrar dom, efter att ha varit knäpptysta hela vintern, när det är dagar som denna vill säga; sol och ett par grader kallt. Men det känns hoppfullt ändå, det Kommer inte vara vinter och kallt i all evighet, en tröstande tanke när man skottar gården för tredje gången på två dagar. Frukost ute i solen och ligga och sola på gräsmattan och att ta fram flip-flopsen, det längtar jag efter nu!

Karlstads skärgård, sommar 09
Över och ut

ledig torsdag

Har tagit världens segaste morgon och bara suttit framför datorn och pillat med kort. Snart är det dags att ta tag i livet och börja med hållfen, men inte riktigt än. Snön har vräkt ner hela natten och det behöver skottas, igen. Senast var igår eftermiddag och ryggen känns mer som den hos en 80-åring än en 23-åring. Igår var det tjejkväll hemma hos Jessica med tjejsnack, chips och godis. Mycket trevligt och bör göras oftare. Annars har första hälften av veckan gått i ett rasande tempo och det lär väl hålla i sig ett tag, det brukar vara så. Ikväll är det spinning-puls 75 igen, ska bli skönt att få svettas lite, och komma ur seg-träsket.
Nu skotta, sen plugga.
Över och ut

RSS 2.0