recept, eller nåt

Älggryta à la Norrstrand
  • Grytbitar
  • Nån sjyst korv, vi tog älgkorv
  • En hyfsat stor gul lök
  • Ett par morötter
  • Ett par lagerblad
  • En liten flaska rödvin
  • Vatten, inte riktigt en liter
  • Två köttbuljongtärningar
  • Några vitpepparkorn
  • Några, fast lite fler, kryddpepparkorn
  • Tre krossade enbär
  • Ett par stora matskedar lingonsylt
  • Kantarellfond typ lite lagom sådär
Gör så här:
Skär allt i lagom stora bitar. Bryn köttet först och ha i löken och moroten efter ett tag. Ha i allt annat. Sen är det bara att koka, och koka sen när man tycker att det är klart kan det koka lite till, minst två timmar, men gärna fler, fem eller sex är bra!
Hur detta smakar är dock oklart, återkommer om det vid senare tillfälle.

söndag

Sitter och bläddrar igenom lite kort på datorn, det var tänkt att vi skulle framkalla en del, är lite trevligare än att ha allt på datorn, dock är det ett gitter att välja vilka man ska ha.

Har varit duktig och bakat bröd nu på förmiddagen, de vart "saltåkvarns fruktbröd" med lite egna modifikationer, vart helt ok faktiskt. Hade också en plan om att fixa iordning älggryta tilllunch, men eftersom jag råkade ta fram köttfärs istället vart det biffar med soltorkade tomater. Dock åkte köttet fram lite senare så grytan blir eftermiddagens projekt. 

Såg en helt sjukt bra film med vännen S igår, om Tina Turner och hennes liv och vägen till framgång, både jag och S satt och hoppade i soffan för vi var så arga på rötägget till karl som hon hittat, alltså Ike då. 


Finns många goa bilder men detta är en av godingarna.  

  


Aktiv lördag

Jag och J bestämde oss redan igår för att åka och simma nu på lördagmorgonen, en kilometer plaskade jag mig runt medan J hann några längder ytterligare. Dock kände vi oss inte riktigt färdiga där utan svidade kvickt om och trampade vidare mot SATS där det vart någon timme i gymmet. Riktigt skönt att få köra igenom kroppen ordentligt! Väl hemma vankades det blodpudding med lingonsylt och hackkorv, något som jag var väldigt misstänksam mot i början, men som visade sig vara helt okej och till och med gott idag, men är det inte så att hunger är den bästa kryddan också?

Ska passa på att ge en eloge till min kära mamma och pappa som premiärade gymmet  imorse! Bra jobbat att ta sig iväg! För det är faktiskt det som är det jobbiga, inte träningen. Själv kan jag känna bara om jag vart förkyld en vecka att det kan vara svårt att komma igång igen, ta sig ur soffa och cykla iväg till gymmet. Det är när man skapa rutiner som det blir lätt, och kul! Ett perfekt exempel på  en god cirkel, ju mer du rör på dig ju roligare blir det!

 Ikväll väntar filmkväll och tjejsnack med S, trevligt!

Över och ut  


dålig planering

Vi skulle ut till ICA-maxi och storhandla, ett beslut som grundade sig på en ekande kyl och ett skafferi där det enda ätbara för tillfället, i princip, bestod av tonfisk i paprika och en halv påse havregryn. Inte mycket att hurra för alltså. Sagt och gjort, jag och J travade glatt de två kilometerna in till stan och tog bussen ut till Bergvik och Maxi.
Väl i affären förstod vi att det var ombyggnad på gång och allt var mer eller mindre kaosartat. De flesta inklusive mig och min kära sambo sprang mest omkring som yra höns och letade efter vad det nu var vi skulle ha, och inte ens personalen verkade veta vare sig ut eller in. Till sist efter ca dubbelt så lång tid som det brukar ta kunde vi hoppa på bussen in till stan, trötta och hungriga och kanske inte vid fullt lika gott mod som innan, men fortfarande nöjda över att ha klarat av handlingen för denna veckan.

När vi kom in till stan sjönk dock humöret ganska brutalt ner till lågvattennivå, vi upptäckte att vi kommit in till stan för sent och att nästa buss hem skulle dröja 20 minuter. Efter en kortare överläggning kom vi fram till att det skulle gå fortare att gå hem än att vänta på bussen, så vi tog helt enkelt våra kassar och började traska, eller för min del kanske mer hasa. Pulsande i snön, trött och med en mage som skrek högt av hunger släpade jag mig efter J som otroligt nog fick upp ett ganska friskt tempo med sina kassar. 
Men när vi hade drygt en halv kilometer kvar till hemmets lugna vrå fick J gå i förväg, jag bara orkade inte hålla något tempo, och den sista biten hem var det enda som höll mig vid liv tanken på en leverpastej-macka och en varm dusch. Hur jag tog mig upp för trappen hemma vet jag inte, men den där mackan smakade väldigt gott i alla fall! 

Nu väntar en film och lite gottis, en bra belöning för att ha kämpat i snön med matkassar som väger bly.

Över och ut

fräck eller bara om sig och kring sig?

Tack SATS, vi kommer få äta tonfisk tills det sprutar ur öronen!



Japp inte mindre än 12 såna här godingar står i vårt skafferi nu...



Spotify-tips: "Canon in D" från skivan Relax bara helt helt underbar!

supersöndag

Turen till Hööks igår kan sammanfattas som:

Avhoppad kedja, två gånger
Säkerhetsväst åt A
Besvikelse över att "mina" stövlar inte var lika fina i verkligheten som på bild
samt, att vägen till Hökks vart en omväg och att vägen vi cyklade hem var bättre, mycket bättre.

Idag har jag och J varit riktigt friluftiga. Lastade en ryggsäck med matsäck och trampade ut till Skutberget, en lite lagom tur på ca 9 km enkel väg, väl ute vart det picknick och en rask promenad. Kul att hitta på något så här sista dagen av frihet!

Man skulle kunna säga att det gick som på räls, eller på cykel...








Nu bär det avtill SATS för att köra ur den sista energin ur kroppen, är det tillbaka till skolan och rutinerna.

Över och ut

Äventyr

Jag och vännen A har alltså beslutat oss för att ta oss ut till Hööks nu på förmiddagen. Vi har två problem. E18 och Klarälven. Det är ännu inte helt klarlagt hur dessa hinder ska övervinnas även om det finns en god aning, är ju inte helt lost på cykel i Karlstad. 

Men nu gäller det att sätta fart, A ringde precis och klargjorde läget samt slog fast destination för möte, rödljusen vid McD på norrstrand. Här gäller alltså en nogrann plaering för att överleva denna strapats och jag tänker, mössa vantar och sadelludd till cykeln.

Vakanade förresten vid två inatt av att det ylade i huset, det var grannarna ovanför som hade efterfest. Och sjöng. Jag har nog aldrig hört någon sjunga så falskt som den tjejen, först trodde jag de satt och drev med något, men efter en stunds yrvaket analyserande kunde man urskilja Aha´s gamla dänga "Take on me" samt Jhonny Cash´s "Walk the line" väldig vackert. Hur de andra som var med flickan kunde hålla sig för skatt är ett mysterium. 

Nu är det till att börja gräva i garderoben.
Över och ut


Karamellkungen + Jackie Chan

Nu är det dags för fredagsmyyys!




Ett tips till Spotify-listan Joel Almes nya album: Waiting for the bells

Imorgon blir det Hööks, det bara är så! (Ska bara leta fram en karta så jag tar mig dit...)


ca 15.00

Satt och funderade på vad jag hels ville göra medan J åker och tränar. Vill jag ta en långpromenad i friska luften, eller vill jag krypa ner i soffan med en skål chokladbollsmet och en film. Kom fram till att det definitivt var det senare, har redan cyklat till SATS idag och det räckte, banne mig! Det finns INGET som är så tråkigt som att cykla i snömodd.
Dock förslog J att viskulle hyra film till kvällen så då kan jag offra mig att gå och hyra den, är ett säkert sätt att få hem en godispåse till kvällen också!  

Däremot blir det nog inte så mycket mer ansträngning idag, tänkte kanske fixa naglar och greja, sånt där skönt avkopplande som passar utmärkt när snön vräker ner.

Över och ut


Sista fredagen i frihet

På måndag börjar den igen, skolan. Kan helt ärligt säga att jag inte längtar det minsta, hade gärna lallat omkring i detta tempo i några veckor till, utan problem. Dock gäller det som alltid att tänka positivt och se livet från den ljusa sidan, vilket så klart är lättare sagt än gjort. Efter vårterminen har vi klarat av två år av fem, det är alltså "bara" tre år kvar! Komer gå jättesnabbt, hoppas jag. Går ut hårt med linjär algebra och hållfasthetslära, två tunga änmen, jag längtar...

Idag väntar Body Balance och lite crosstrainer, körde ett lättare gympass igår men det käns banne mig i kroppen ändå idag, var länge sen man tog i riktigt kanske...


Rapport e kul

Efter att ha fått tillbaka rapporten för 83 gången har jag skickat in den igen och hoppas bara på att den äntligen är  hyfsad. Fick en sådär utvärdering av handledaren och det sammanfattningsvis var det väl ok men inte så mycket mer, men men, livin on the edge heter det ju så fint....

Nu lunch, sen tja..?

tisdag

Var till kiropraktorn i morse och till skillnad från förra veckan såg ryggen bättre ut och det var ju bra, men det känns också. Kom något tidigare till behandlingen och satt och njöt av lugnet man får så fort man kommer in på Helhetscentrat, som det heter. Bara att gå in deras stora ljusa yogasal är som att svepa in sig i en stor filt av lugn, och det är inte ofta man får göra det. Om det sedan beror på att kroppen ställt in sig på att bli "lagad" eller den stora buddah-statyn i ena hörnet, vet jag inte, men man kan verkligen känna alla bra energier i den byggnaden.

Väl i hemma tog jag tag i älgfärsen vi fått av A det blev köttbullar av alltihopa, eller pannbiff mer, hur man får till runda köttbullar är och förblir ett mysterium. Senare väntade promenad med S och nu sitter jag och väntar på att J ska säga att det är dags för kvällsmat.

Fick en obehaglig påminnelse om projektseminarium imornbitti, var inte alls inställd på skola men det är bara att vackert masa sig upp till universitetet, som tur är verkar det inte bli så blodigt.

Över och ut


måndag förmiddag/lunch

Helgen vart riktigt mysig, tycker bestämt att E ska komma till Karlstad permanent. Tjejsnack, muffins, vin och promenader är väl en kort och bra sammanfattning av det hela!


Koncentrationen var otroligt hög, princesströssel och massor med frosting var en klar vinnare, dock vart det helt sjukt sött, och mastigt...

Men fint vart det!

Bästa brudarna!






Gårdagen vart väl inte den mest aktiva på länge, men en promenad hans med mot kvällen samt filmmys med sambon. Enbra helg helt enkelt! Nu ser jag fram emot en vecka utan särskilt mycket planerat, kan vara bra det med!


kvällens tema

Det bakas för full i lägenheten nu, och kvällens tema är som följer: "dekorera din egen cupcake" samt "Satsa på utgång och se hur långt vi kommer..."

Lagom avancerat och lagom ansträngning. 

torsdag

Det enda vettiga jag har gjort idag var att fixa till rapporten, det tog en timme. Vart de andra timmarna har tagit vägen vet jag inte så noga, men det blev eftermiddag väldigt snabbt. Har faktiskt varit duktig och tvättat idag och provlagat ny lunch, vart riktigt lyckat, gott och nyttigt. Hittade receptet i min nya Ifrom tidning: morötter, timjan, citron och så lite vitlök och råris, helt ok med en smörgås till. Tror sambon gillade det med, trots vitlöken, stackars J har fått lov att vänja sig den hårda vägen.

Ska dock tilläggas att det absolut inte finns något som helst negativt med att äta vitlök, och att man skulle få dålig andedräkt är bara en myt, jag har i alla fall inte känt något...



om att bejaka sin inre Ernst

Har alltid gillat att pyssla, oavsett om det gäller att , laga mat eller sy, eller måla. Vännen A konstaterade nyligen att jag nog hade en liten Ernst inom mig, och jag måste nog hålla med. Kan nog bli sådär jobbigt huslig och pysslig om rätt anda faller på. Men måste nog säga att det helt klart är underskattat med en inre Ernst, för finns det nåt bättre än nybakt bröd till frukost eller hemmagjorda bullar? Nu är det väl som så att "Ernst-mode" inte håller i sig så där jättelänge och vissa projekt som startas med stor eantusiasm läggs på i efter någon dag och får ligga i ett par veckor tills andan faller på igen, något som kanske inte alltid uppskattas. Måste dock försvara mig med att det mesta blir klart förr eller senare, med skiftande resultat. Dock är inte Ernst något att skämmas för, och även om det må uppfattas som helylle och tråkigt så är det ingen som klagar på nybakad kladdkaka! 

I helgen planeras i alla fall ett par dagar i sann"Ernst-anda" Karamellen kommer till stan och det är inplanerat pyssel, mest i form av ätbart sådant, promenader (tydlign innan frukost) och så klart utgång (detta går dock inte í "Ernst-anda" men är roligt ändå!)



Cravings

Även fast jag bara rider någon gång i kvartalet samt lite på sommaren är det ren ren skär Lycka när nya Hööks-katalogen dimper ner i brevlådan.

Denna gång fastnade jag speciellt för detta.






Dom är så snygga att man nästan kan ha dom ändå!

Drömma går ju alltid!


pigg 80-åring

Jag var ju då iväg till kotknackarn och det gick väl sådär, återbesök nästa vecka, en massa missnöjt mummel från Carling och en kropp som inte vill vara med nåt mer vart resultatet.

Ändå känns det bra när det är över, en massa spänningar som lättar och jag vet ju att det blir bättre.

Mammsen och pappsen hade precis åkt när jag kom hem igen, en snabbvisit som heter duga. De fick med sig fysikböcker till brorsan och jag fick mitt presentkort på IKEA (så nu ska det shoppas!) och en vinkaraff som jag, en gång i min fagra ungdom, eller när jag var typ 11, valde ut på ett presentbord på någon ABB-lekdag. Älskade redan då vackra glas och inredningsdetaljer... 

Hur som hälst är läget just nu lite ur gängorna och det enda jag vill är att krypa ner i soffan med en filt och en bra film, gärna nåt riktigt romantiskt av Jane Austen, J ska iväg och leka med en kompis och träna och jag får resten av kladdkakan som är kvar heelt själv! 


--

Gick upp vid halv åtta och har på 2,5 timma hunnit med frukost, städa, paniksy ihop en duk, klätt och sminkat mig och nu också bloggat. Varför? Jo, mina kära föräldrar dyker upp nästan vilken sekund som helst nu och det blir en dag på stan och kanske Bergvik. I alla fall för mig och mamma, pappa och J vet jag inte riktigt om de vill springa i affärer, det visar sig. Lyckades också få en tid hos Carling idag, liten miss i planeringen men men... Det är lika bra att få det gjort.

Över och ut.

gul plupp

Fick en gul plupp på projektet, så nu har jag att göra igen.
Men först blir det pizza-lunch=)

thermodynamics

Sitter och krigar med J om hur man ska lösa en övningstenta i termodynamik, svårt är vad det är, har inte riktigt koll på vem som vinner men av någon underlig anledning brukar jag kunna få min vilja igenom.
Mötte upp tjejerna igår för tacos hos Lullan. Tjejsnack när det är som bäst, massa godis, skratt och prat om ALLT mellan himmel och jord är ett helt galet bra recept på en lyckad kväll. Som slutade med utgång för vissa och susa för andra.
Nu ska jag kolla hur man kan räkna ut volymen på argon vid olika tryck men samma temp. Tenta here I come...

07.57

Vägg i vägg hade fest igår. Jag har inget emot fest. Förfest som slutar vid 11 halv 12 är helt ok. Men när klockan börjar bli bortåt halv tre och man fortfarande har en flock elefanter som skränar, skrålar och sjunger falskt till "lady marmelade" funderar man endast på hur man bäst ska hämnas. Särskilt om man av någon diffus anledning ställt väckning på 07.30.

Erfarenhet: "Boom boom pow" är jävligt dryg genom en vägg två på natten.
Lärdom: Man ska alltid se till att ha öronproppar hemma.


Fredag kväll

Paralellkör "på spåret" och bloggande, funkar riktigt bra, simultanförmågan e på topp här. Dagen har rullat på ganska bra, efter en välbehövlig sovmorgon tog S och jag mod till oss och gick ut i kylan på fredagspromenad, alltid lika välbehövigt! Känner att man kanske eventuellt börjar kunna vänja sig vid -17 grader kallt... På eftermiddagen åkte jag och J upp på stan en sväng innan träningen, snoddar och hårnålar inhandlades (det måste finnas ett litet troll i vår lägenhet som snor allt sådant för mig, jag lovar! Det bara försvinner!), för att sedan dra vidare till gymmet på SATS, träningsvärk imorn är givet. 

Nu är det dags för fredagsmys! 
Över och ut! 

 

På banan igen

Sitter här och äter ur min alldeles egna Aladdin-ask och funderar över hur man bäst börjar en ny blogg. Egentligen var det inte min mening att sätta igång igen, men efter att min käre far efterlyst mitt avdankade bloggande bestämde jag mig för ett nytt försök. Pappsen måste väl ha något att göra när det är stiltje på jobbet. Hur som helst, frågade min käre sambo med viss skepsism, samt en hel del oro, på rösten vad det egentligen är för roligt med att blogga. Och vad svarar man på det? När han sedan såg underrubriken "sanning med modifikation" kunde man ana ren skär rädsla på rösten. Men vilka historier kommer egentligen till sin fulla rätt av att berättas tort och paragrafiskt enligt vad som verkligen hände? Och till en viss del är det väl detta det handlar om, roa. Enjoy! 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0