Advent

Mer julstämning än såhär blir det väl knappast? Ute yr snön och inne har jag fått upp stjärnor och ljusstakar, och imorse vart det glögg och peppearkakor på sängen. Mysigt värre alltså!








Ville ha stjärnor på fot i sovrummet, var övertygad om att det skulle vara nemas problemas att sätta en vanlig pappstjärna på lampfot. Det var det inte. När frustrationen var som störst kom J med ett förslag:


Men efter lite meck och ett antal försakade grillpinnar tycker jag ändå att mitt förslag vart bättre:


God första advent-kväll!
Över och ut

snöstorm

Nu börjar en lång mödosam vandring mot gymmet...

Fredag

En kortis innan skolan. Träningsprogrammet igår gick sådär, funkade hur bra som helst hemma men såklart tappade jag bort mig när det verkligen gällde. Dock fick tyckte ledarna att det gick hyfsat och jag kommer kunna ha ett eget pass till våren om jag vill! Så det är ju skoj!

Nu skola, optimering på schemat!

Över och ut

Svett

Har precis kört ännu en runda av mitt "pass" till imorn och det börjar sätta sig lite grann, och även om det blir lite fel i takten och steg som virrar bort sig känner jag mig nöjd för ikväll. Nu ska stegen få sjunka in och förhoppningsvis kommer det gå bättre imorn. Har som tur e inte pass förrän 18.00 så det hinns med några repetitioner till.

Låtarna så:

Två uppvärmningslåtar: September - Can't get over
Alcazar - This is the world we live in (ett sistaminuten-val)

Två styrkelåtar: Timbaland ft. Katy Perry - If we ever meet again (Benböj)
Pain - End of the line (Bänkpress) Är lite orolig för vad ledarna kommer tycka om detta låtval, är inte den mest lättsmälta musiken, men den ger KRAFT och det behöver man när man kör bröst. Plus att jag gillar den. Plus att det är en Ludvika-"pojk" som sjunger.



Obehaglig video. Hittade ingen där bild och musik synkade, märkligt, ska det va så?

Över och ut

Musiköra

Sitter och fipplar med musik till torsdagens "instruktörs-audition", är inte lika farligt som det låter, hoppas jag, utan är mer en koll om man lärt sig något på utbildningen och tagit till sig kritiken man fick då. Fyra låtar är det som ska pusslas ihop, två styrka, de lättaste, och två uppvärmingslåtar, ap-svåra! Med min kordination och kreativitet är jag glad om jag lyckas med lite march på stället och nåt V-steg. Huga, mina nerver tål inte detta, är redan nervös!!!

Har som tur är finns några styrkelåtar på lager, och det som jag gort nu är bara att jag lyssnat igenom dem, typ 5 gånger var, räknat takter och lagt upp ungefärliga rörelser. Nu ska jag svida om och bege mig till gymmet för att testa på på riktigt. Så håll tummarna för mig nu, för funkar inte dessa har jag dubbel panik med att hitta nya låtar också!


lördag morgon

För en gångs skull har vi inga väckarklockor ställda, meningen var att vi skulle ta en sovmorgon och få riktigt sova ut. Och nu är klockan 08.04, Johan sover, och jag vet att om jag lägger mig igen kommer jag vakna med huvudvärk occh vara jätteseg för att jag sovit för länge.

Det var ett tag sen. Den sista tiden har det gått i ett, skola, häst, försöka träna nån gång emellenåt samt att klara alla andra måsten som matlådor, tvätt etc... Listan tar aldrig slut.

Men denna morgon ska få bli ett litet andningsrum. Yoga och frukost med en bra bok är aldrig fel, en bra start på en lördag som denna.

God morgon

Onsdag

Denna långa dagen börjar nu lida mot sitt slut, och jag sitter här framför datorn och begrundar vad som egentligen hänt. Har nog gjort mer saker bara idag än jag gör vissa hela veckor, eller kanske inte så illa, men nästan.

Så, vi började med stallet, onsdagar är ju "min" dag så jag och J tog bussen ut till Sörmon klockan 06.58, för att hinna med mockning, höpackning och en liten 15 minuters promenad med Yoghurt som blivit sjuk och inte får ridas. Något som J fick ta hand om medan jag skötte mockningen. Tidseffektivt ska det va!

Efter stallet bar det iväg hem för lite mellis och dusch och efter det skola med kära Reglertekniken. Vid tre var skoldagen över, och jag traskade hem till Louise för att få hjälp med att komma igång med ett musikprogram. Vi arbetade oss igenom en låt, ett paket Ballerina och en påse kanelgifflar samt en massa prat så klart!

Så kl 17.00 var det dags för första delen i KAU IFs grundutbildning för träningsinstruktörer. Jag tänkte nämligen bli styrkeinstruktör, för att få lite nya träningsutmaningar och känna på hur det är att stå där framme och hålla i pass istället för att bara vara deltagare. Och idag var det alltså första delen med lite teori om hur kroppen fungerar, träning och återhämtning samt olika muskler och deras funktioner. Intressant fast lite kort vart det.

Nu är jag äntligen hemma, redigt sliten och bara längtar efter att få slänga mig i soffa och läsa eller slökolla på TV

Men det är dagar som dessa man vet att man lever.

Över och ut

me and my termos

Det vart ingen termos, jag menar, varför köpa en termos när man kan köpa ett par tröjor istället?
Termos är en bra grej att önska sig i julklapp, en typisk julklappsgrej!


ovan: Mycket roligare än en termos.

Nu dusch.
Sen soffläge!

över och ut

All you need is löv!

En dag med lite mer inplanerat än igår. Snyggade upp på gården, krattade upp säkert tio milioner löv, blåsor i händerna och floder av svett. Har inte heller någon skottkärra att köra undan böset i utan bara en liten liten korg, tills J fick den otroligt kreativa iden att använda snösläden, gick hur bra som helst och mycket fortare.
Efter att ha varit så nyttiga tänkte vi ta en sväng upp på stan, och kika i affärer, en termos står på "vill ha" listan, bland annat.
Senare blir det ännu mer städning, fast i vår lägenhet, behövs verkligen.


Strålande sol, 2 grader kallt, en Johan och en massa löööv!

Över och ut

Vart f*n är hojjen???



Lördag

Snart ska jag och J bege oss ut till hans familjs sommarstuga, titta lite på naturen äta matsäck och bara njuta av vår lediga helg.
Igår kväll var det filmkväll, vi såg "Into the wild", en film som fick blandade recensioner av tittarna, några tyckte den var seg och händelselös, men jag tyckte den var riktigt bra! Tänkvärd och tragisk. Så känner man sig sugen på nåt djupare än en lättsmält romantisk komedi är detta ett tips från mig i alla fall!
Över och ut

taggad

Eller nervös rättare sagt, idag är dagen D. Om några timmar är det tenta, håll i hatten!
Over and out

Gillar att åka buss, not...

Min morgon:
Cykla i ilfart till BUSSEN för att komma ut till stallet i nogorlunda tid. Tar jag 07.18 bussen är jag i stallet 07.47.
Packa hö, rykta, rida, mocka samt allmänt "fix".
Springa till BUSSEN, tar ungefär nio minuter om man går halva vägen, springer halva vägen. Gick från stall 10.11 innanför dörren hemma 10.48.
Kasta i mig en knäckemacka, vrålhungrig! Hoppade in i duschen, kläder, smink och hårfix.
Sprang till BUSSEN 11.33 för att komma upp till Uni. där lunchen väntar.

Resten av eftermiddagen har jag försökt hitta motivation till att läsa, samt inte helt ge upp hoppet om att lära mig de miljoner saker vi ska kunna till på fredag.


En Yoghurt, äldre enögd herre, men pigg och glad för sin ålder, en riktig kelgris som bara vill bli kliad.

Ibland får man äta upp

Har precis kommit hem från skolan, bytt om till myskläder och sitter nu och försöker tina upp efter cykelturen hem. Iskall motvind och spöregn är inte jättekul att cykla i och just nu känner jag mig mer som en isglass än som en människa. Tack och lov för raggsockar säger jag bara.
Satt så sent som i morse och filosoferade för mig själv om hur gött det är att cykla till och från skolan, motiveringen var väl som så att oavsett hur mycket man måste plugga på en dag och därmed skippa träning, så har man iaf fått 25 minuter frisk luft och motion till skolan och 15 minuter från skolan. Just nu känns den motiveringen klen, otroligt klen.

Sannigen är helt enkelt den att jag e en dum, snål jävel som inte kostar på mig ett busskort.

Över och ut

mmmm

Det där gottiga till plugget vart ännu bättre, nämligen hamburgare med strips efter plugget!



Å kaaanske lite godis också, det är ju ändå tentavecka....

Tack å hej

Måndag hela veckan

Ny vecka, nämligen tentavecka. Ska börja plugga nu, precis nu, 15.37 är en otroligt bra tid att börja tycker jag.

Morgonen och förmiddagen spenderades ute på Sörmon där jag numera är medryttare på en Yoghurt! (Älgar och Yoghurtar, har inga hästar normala namn?) Kanske inte bästa tajmingen, nu innan tentan, men äh! Jag hoppar några träningar istället så jämnar det ut sig! Det är det värt, lätt!

Makroekonomi here I come, har vi inget gott att äta till plugget??

Över och ut


RSS 2.0