Tisdagsnöje

Sitter och kollar in höstens nya HM-katalog och smaskar det absolut sista bitarna av mitt helg-godis,i väntan på att min Johan ska ringa. Men det får jag, för jag har tränat idag! Så de så!

Sommarprojekt

Den enda tiden på året jag riktigt hinner (eller tar mig tid) att måla är på sommaren.

Kanske minns ni denna?



Nähä, inte det. Nåja, en del har hänt sen sist och det börjar arta sig. Men om det blir "hänga upp på väggen bra" återstår att se...



Have a nice tuesday!


Nyheter från hagen

I en av hästarnas beteshagar finns det hallon, hur mycket som helst. Passade på att plocka lite i fredags, och så klart ville ju hästarna vara med på ett hörn också!



Bettan kommer och möter, det finns förresten röda vinbär i hagen också, inte riktigt mogna än dock...


Bettan tyckte nog det luktade väldigt gott om hallonen, men spottade ut dom när hon fick några.


Lilla esmeralda däremot gillade bär och kom, tyvärr, på att det gick att äta direkt från busken, med blad och allt.


Att jobba på egen hand

Var helt enkelt för ivrig antar jag.

 


Som kola i kroppen och tom i knoppen

Det luktar lite unket instängt på jobbet. Tydligen har dom stängt av ventilationen över semestern, bra ide där, för att fixa någonting. Får ha fönster öppna för att inte få total syrebrist.
Sitter och funderar på vad jag ska hitta på efter jobbet idag. Vill väldigt gärna springa omkring på lite second-hand affärer i stan och leta fynd, men mitt samvete säger att det skulle vara mycket bättre att ta en runda på gymmet, fast jag känner mig totalt otaggad.

 


Vad ni än gör...

...Så dröm inte! Det leder bara till ut-snytna näsdukspaket och Otrivinmissbruk.

Över och ut

Hästens gångarter (Älgen edition)

En häst har generellt tre gångarter, skritt, trav och galopp. En Islandshäst däremot har en eller två extra gångarter, tölt och flygande pass. Islandshästarna delas därför upp i två undergrupper: 4-gångare, dessa har tölt som ”extra” gångart, samt 5-gångare, dessa har både tölt och flygande pass som extra gångarter. Sen finns det specialfallen. Min Älg är i teorin en 5-gångare, han ska alltså ha, skritt, trav tölt, galopp och flygande pass. I praktiken är inte Älgen 5-gångare, han är 10-gångare.

 
Hästen Älgens 10 gångarter

  • Skritt
  • Passaktig skritt
  • trav
  • grisepass (en islandsryttares värsta fiende)
  • passaktig tölt
  • tölt
  • galopp
  • korsgalopp
  • passaktig galopp
  • flygande pass

 


Saker som gör min sommar

1) Härligt lunchställe. Det är helt OK att kunna få ett avbrott mitt på dagen, slippa se parkering och kontorsbyggnader hela tiden.


2) Bästa vännen hemma i stan! Need I say more?


3) Jordgubbar, och nu också blåbär. Jag frossar, och bunkrar bär i frysen inför vintern!


4) Älgen såklart! Tänk vad mycket tråkigare allt är utan hästar!!!


5) Sist men inte minst, gamla Haglöfsryggsäcken! Var man lite fräck skulle man kalla den vintage, men egentligen är den bara gammal. Men icke desto mindre praktisk och har ersatt alla väskor jag släpade med mig hem i sommar!



Över och ut

Morning glory

Klockan är 06.50, det är tisdag morgon, och en arbetsvecka har nog aldrig känts så lång. Jag vill ha SEMESTER! Men nej, som fattig student är det bara att knega på. Som tur är kommer ju i alla fall första lönen på fredag, och då känns det hela lite roligare.


sommarnatt

Med fönstren på vid gavel kan man ju tycka att det ska komma in lite luft, men nej, det är fortfarande säkert uppåt 30 grader i mitt sovrum. De e najs. Men inte klaga på värmen neeej, INTE!

natti

dåligt

Ok, jag erkänner, jag såg INTE finalen igår, men jag får MVG i att försöka iaf! Hade laddat upp med en godispåse och chips och bänkat mig i soffan, sen blir allt bara svart! Efter 14:de minuten sover jag som en gris, och lagom efter första halvlek väcker päronen mig så jag får släpa mig i säng. Fotboll e inte riktigt min grej helt enkelt...

Now, back to work
Adios

Ännu en helg har gått...

Fast inte riktigt ändå, snart ska jag bänka mig med en godispåse och titta på min första hela (tror jag) match i fotbollsvm, nämligen finalen! Jag vet till och med vilka som spelar, det ni!
 
Har precis kommit hem från stallet dar jag skrubbade rent väggarna i Älgens box, bokstavligt talat ett riktigt skitgöra! Passade samtidigt på att städa lite skåp, vilket verkligen behövdes. Imorn blir det ännu mer städning, när jag och V ska gå igenom all utrustning och täcken för att kolla vad som kan slängas, sparas eller säljas. Ska bli skönt med lite ordning där ute!


Det ska va bonnigt!

Första utgången i LA på evigheter klarades av igår. Jag och Ellen var hemma hos mig, fixade mat, pratade och drack vin, lite senare anslöt David sig och en hel del mer eller mindre seriösa ämnen avhandlades och duskuterades ut och in. Lite senare drog vi oss ner mot Vässman och hällarna tittade på solnedgången och pratade lite mer. Kvällens uteställe, (enda i LA som har öppet på sommaren typ) var Trädgården och där vart det massor av bra musik, dans och återseende av en del gamla bekanta. Kvällen avslutades klassiskt med mat från Pelles kiosk, helt underbart gott!

Allt som allt en riktigt bra kväll med närmaste vännerna, förhoppningsvis blir det fler gånger!










Behöver jag säga att jag gillar nya kameran?

Nu laddar jag för grill samt samlar mod att åka ut och skrubba stallväggar!

Över och ut


helomvändning

förr gillade jag inte alls denna, nu går den på repeat...


helg

Tillbaka från ponnyryttarspelen, nu ska jag duscha av allt damm sen blir det solstolen och en god bok!

PANASONIC LUMIX DMC ZX1 BLACK

Har tröttnat ur på att inte ha en kamera som fungerar, därför är denna goding nu på väg hem till mig:




Är inte alls någon tekniknörd, men vill vill ha en bra kamera till ett bra pris. Har därför ägnat en ganska stor del av min tid åt att titta på olika resensioner av kameror i min prisklass, och enligt dem ska denna vara ett bra köp. 

Vill bara ha hem den så jag får prova NU!

 


tisdag

Efter en långhelg var det ganska segt att vara tillbaka på jobbet idag, timmen innan lunch kändes mer som tre och en halv, och jag kom på mig själv mer än en gång att sitta och nästan nick till.

Helgen så. I fredags vart det grill och utgång med ett gäng som kom för att fira J's födelsedag i efterskott, trevlig kväll men koriander var en liten besvikelse, igen(Förstår inte riktigt varför man fortsätter gå dit ändå). På lördagen drog jag och J ner till Uddevalla för att titta på motocross vm som går där första helgen i juli. En riktigt mysig helg och kul att få komma iväg och göra något tillsmmans.

På måndagen var jag välbehövligt ledig efter en helg med ca 80 mil i bil, och njöt av att få göra precis vad jag ville, så som att rida, somna på gräsmattan och ta en lång skön promenad. Det är så det måste vara att ha semester, på riktigt.

Nu ropar pappa att jag måste ta reda på mina saker på nedervåningen, varför kan man undra, dom ligger ju så bra där!

Över och ut

Med snuvig näsa och rödsvullen blick

Mina vänner, om ni inte redan märkt det, så är gräspollensäsongen här. Jag har märkt det, tro mig! I ca en veckas tid har jag gått omkring med rinnande röda kilande ögon och konstant nästäppa och rinnande nos samt nysandes varannan minut.
Nej, jag är ingen vacker syn just nu. Min brutalt ärliga lillebrors enda kommentar "Oj!" sa allt när jag kom springande med rinnande ögon, och näsdukar i högsta hugg imorse på jobbet.
Jo, jag tyckerom sommaren, men dessa veckor är inte roliga alltså, funderar på cyklop, det borde väl hjälpa?

mittiveckan

Varför ser man alltid så grå och glåmig ut när man sitter i frisörstolen? Tänker på det varenda gång jag är där att; ajdå, ser jag verkligen så här trist ut? Om man sedan har en riktigt piffig frisörska till råga på allt vill man bara sjuka genom stolen. Detta fenomen har med tiden lett till att jag (patetiskt nog) alltid fixar mig lite extra när jag ska till frissan. Vet dock inte riktigt vad man ska kalla mina ansträngningar för, förnekelse kanske. Men nu har jag i alla fall blivit av med det värst slitna topparna samt min goa 90-tals lugg, har fått sätta upp håret i en månad ungefär för att överhuvudtaget kunna se något, har sett ut nästan som en sån där långhårig hund med tofs i pannan. Eller nåt…

 
Vet ni vem Eric Saade är? Det gjorde inte till förrän alldeles nyligen, det är den där ”manboy” killen (vad nu det är för nåt?!) som alla tjejor under 18 har någon sorts tonårsförälskelse i, för han är ju ”sååå snygg”. Hur som helst fick jag veta av Vickan (17) att det var fruktansvärt synd om mig som missade honom på Ludvikafesten, årets Ludvikaevent (som arrangörerna korkat nog lagt samtidigt som Peace&Love i Blg bara 5 mil bort, gissa vad alla mellan 20-27 går på?!)
Jag vet inte om jag håller med riktigt där… En helg med min Johan ute på, än så länge hemligt, äventyr samt grillfest med fina vänner och utgång, eller betala 50 spänn för att stå mitt i ett hav av galna 15-åringar med en ”manboy” på scen som jag till för en vecka sen, typ (uuh jag börjar bli gammal!), aldrig ens hört talas om? Hm svårt val…


Denna dagen bjuder på jobb, som vanligt, ridning, som vanligt och packning. Imorgon bitti bär det av till K-stad igen, för en långhelg och hemlig utflykt!

Över och ut!


RSS 2.0